Armagideon Time - The Clash - London 1979

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Είναι ντροπή να ονομάζουμε δημοκρατία το καρτέλ


Βαβουζέλες σφηνωμένες στα λαρύγγια τους έχουν τα κομματόσκυλα, που ουρλιάζουνε νυχθημερόν μες στα σπίτια μας από τις δούρειες τηλεοράσεις, τα μηχανήματα του διαβόλου. Σκιάχτρα, μπαμπούλες, χρηματόδουλες δούλες, θα προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν με κάθε τρόπο με ακυβερνησία, με καταστροφολογία, με πληγές του Φαραώ, με λοιμούς, σεισμούς, καταποντισμούς, πανούκλα, χωλέρα, οροθετικές νοικοκυρές ιθαγενείς, αλλά ευτυχώς δεν τσιμπάει κανείς γιατί έχουμε φάει τη μνημονιακή καταιγίδα και ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.
Εκατομμύρια άνεργοι, εκατομμύρια φτωχοί, εκατομμύρια χαρατσωμένοι Έλληνες, χωρίς μέλλον δεν έχουν κανένα φόβο αν θα συνεχίσουν να μην πληρώνονται σε ευρώ, σε δραχμές, σε ρούβλια ή δηνάρια.
Όλο το παιχνίδι συνεχίζει να πάιζεται με δικά μας έξοδα για να διατηρήσουν το κλειστό τους επάγγελμα οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, αν θα συνεχίσουνε δηλαδή να έχουνε αυτά τα σκανδαλώδη προνόμια που αποφασίζουν οι ίδιοι, αν θα συνεχίσουν να πλασάρουν την αναξιοκρατία, την ανισονομία, τη διαπλοκή των εξουσιών, την καραμπινάτη ολιγαρχία δηλαδή, ως δήθεν δημοκρατία. Όχι μόνον ερμητικά κλειστό, αλλά και οικογενειοκρατικό το επάγγελμα του πολιτικού κηφήνα, που βάζει την κόρη του ή το γιο του στο κόμμα ή στη βουλή λες και προκειται για επιχείρηση που κληρονόμησε απ' τον παππού του!..
Και είναι έτσι δυστυχώς. ο Γιωργάκης ο παπατζής, που μας έριξε στον Καιάδα της Ευρώπης, είναι προβληματικός πρωθυπουργός, γιος πρωθυπουργού, εγγονός πρωθυπουργού και ίσως πατέρας κάποιου επόμενου διαδόχου της δυναστείας των παπανδρεειδών. 
Είναι ντροπή να ονομάζουμε δημοκρατία το καρτέλ που έχουνε στήσει εκδότες, εργολάβοι και δοσίλογοι κομματατζήδες.

Τζίμης Πανούσης, δούρειος ήχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου